Çift Anadal ve Sertifika Programları

Çift Anadal Programları

Boğaziçi Üniversitesi’nde, bir bölümün öğrencileri lisans öğrenimleri sırasında başka bir bölümün öğrenimini aynı zamanda takip edebilirler. Bu eğitim-öğretim programına Çift Anadal Programı (ÇAP) denir. Lisans öğrencileri, üniversitedeki öğrenimlerinin en erken ikinci, en geç dördüncü döneminin sonunda, genel not ortalamaları en az 3.20 olmak ve tüm derslerini başarıyla tamamlamış olmak koşuluyla ÇAP’a başvurabilirler. Çift Anadal Programlarını başarı ile bitirip iki lisans derecesine hak kazanmış olan öğrencilere iki lisans diploması verilir. Detaylar için lütfen Boğaziçi Üniversitesi ÇAP yönergesini okuyun: https://bogazici.edu.tr/tr_TR/Content/Ogrenciler/Ogrenci_Isleri/Yonetmel...

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, Tarih Bölümü ve Dilbilim Bölümü ile çift anadal programı bulunmaktadır. Bazı bölümler ÇAP yönergesindeki şartlara ek olarak niyet mektubu veya yazılı/sözlü sınav talep edebilirler. Bu konudaki sorularınız için bölümümüzün ÇAP danışmanlarına başvurabilirsiniz.

Başvuru için gerekli formu şuradan bulabilirsiniz: https://fas.boun.edu.tr/tr/formlar/ogrenci-formlari

Başvuru formunuzu tamamlamak için kendi bölümünüzün ÇAP danışmanıyla bölüm başkanından ve başvurduğunuz bölümün ÇAP danışmanıyla bölüm başkanından onay almanız gerekmektedir. Bu onayı eposta yoluyla alabilmek için başvuru formunuzu ve tüm notlarınızı gösteren güncel not belgenizi (transkriptinizi) göndermelisiniz. Başvurunuz fakülte kurulunda kabul edildiğinde “ÇAP Kayıt Beyan Formu”nu doldurup Kayıt İşleri Şube Müdürlüğü’nde Fakülte sorumlularına göndermeniz gerekmektedir. Formu şu linkte “Çift Ana Dal Programına Yeni Kabul Edilen Öğrencilerin Kayıtları” başlığı altında bulabilirsiniz: http://ogrenciler.boun.edu.tr/Home/SubPage/universiteyekayit

Türk Dili ve Edebiyatı - Batı Dilleri ve Edebiyatları ÇAP programı için tıklayınız.

Türk Dili ve Edebiyatı - Tarih ÇAP programı için tıklayınız.

Türk Dili ve Edebiyatı - Dilbilim ÇAP programı için tıklayınız.

ÇAP ile ilgili tüm sorularınız için bölümümüzün ÇAP danışmanlarına yazabilirsiniz: Ceyda Arslan Kechriotis <arslance(at)boun.edu.tr> ve Halim Kara <halim(at)boun.edu.tr>

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki ÇAP programları için tıklayınız.

Sertifika Programları

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri lisans öğrenimleri sırasında ilgi duydukları bir alanda çeşitli bölümlerin derslerinden oluşan bir programı tamamlayarak sertifika alabilirler. Sertifika programlarına başvurabilmek için öğrencilerin üniversitedeki öğrenimlerinin en erken üçüncü döneminin başında olmaları ve genel not ortamalarının en az 2.50 olması gerekmektedir. Bazı sertifika programları için ek koşullar bulunabilir.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerine Metin Yazarlığı, Film Çalışmaları, Amerikan Çalışmaları ve Yabancı Dil (Fransızca ve Almanca) dallarında sertifika programları sunulmaktadır. Sertifika programları hakkında daha kapsamlı bilgi almak isterseniz danışmanlarınıza başvurabilirsiniz.

Metin Yazarlığı sertifika programı için tıklayınız.

Film Çalışmaları sertifika programı için tıklayınız.

Amerikan Çalışmaları sertifika programı için tıklayınız.

Son Güncelleme: 23:41:09 - 05.02.2024